rejseforsikring

Derfor er det vigtigt at have en rejseforsikring

Mange danskere rejser hvert år på ferie til udlandet, og nogle rejser helt op til flere gange om året. Når man skal ud og rejse, er der mange ting, som man skal bruge penge på, da rejser ikke er helt billige, hvilket er grunden til, at mange vælger rejseforsikring fra. Først og fremmest skal man købe flybilletten og betale for hotellet, hvorefter der kommer transport til og fra lufthavnen, samt transport på destinationen og dertil selvfølgelig mad og drikke. Derfor løber prisen for rejsen også hurtigt op.

Det er dog en dårlig ide at rejse til udlandet uden rejseforsikring. For selvom man selvfølgelig kan spare nogle penge ved ikke at betale til forsikringen, så kan det stadig ske, at uheldet er ude på rejsen. Uden en rejseforsikring kan man derfor være nødt til selv at skulle betale omkostningerne, hvis der skulle ske noget.

Hvad dækker en rejseforsikring

En rejseforsikring dækker som sagt hvis uheldet skulle være ude, mens man er på ferie, hvilket er den vigtigste grund til, at mange vælger at købe en rejseforsikring. Således dækker den, hvis man bliver syg, eller kommer til skade på ferien, herunder lægebehandling, hospitalsindlæggelse og hjemtransport. Med det blå EU sygesikringskort er man kun dækket på samme måde som borgerne i det land, man befinder sig i, det vil sige, at skal man indlægges eller have behandling på et hospital, kan man risikere selv at skulle betale, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Rejseforsikringen vil også dække, hvis man skulle blive udsat for tyveri eller røveri. Her er det en god ide at tjekke, hvor stort et beløb forsikringen dækker, hvis man rejser med mange værdigenstande. Desuden vil forsikringen også dække, hvis man skulle komme til at forvolde skade på andre, hvor man vil blive gjort erstatningspligtig. Ulykker kan ske alle vegne, så det er selvfølgelig også vigtigt at helgarderer sig imod dette.

Hvis det ikke allerede er inkluderet, kan man tilkøbe bagagedækning til sin rejseforsikring, således at forsikringen dækker i tilfælde af mistet bagage. Det sker af og til, at flyselskaberne mister ens bagage, og er man ikke forsikret, kan det være rigtig mange penge i form af tøj, sko, smykker, kosmetik og elektronik, der vil gå tabt.

Hvad koster en rejseforsikring

Priserne på en rejseforsikring kan variere utroligt meget, alt efter hvilken type rejse der er tale om samt destinationen på rejsen. Rejseforsikringer bliver som regel dyrere, jo længere rejsen er, samt jo flere tilkøb man vælger som for eksempel bagagedækning.

Det er derfor en god ide, at besøge hjemmesider som sammenligner priser på rejseforsikringer fra forskellige udbydere. Derudover kan man vælge, om forsikringen kun skal gælde for en enkel rejse, eller om man vil købe en rejseforsikring, der gælder for et helt år. Forsikringsselskaberne deler ofte rejserne op i tre kategorier, nemlig Europa, udvidet Europa og verden. Rejseforsikringer der dækker i hele verden, er de dyreste, mens dem som dækker i Europa, er de billigste. Rejser man for eksempel indenfor Europa en enkelt gang om året, vil en rejseforsikring, som dækker i en uge koste mellem 141 og 219 kroner per person.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *