3 vigtige situationer hvor du skal gennemgå din indboforsikring

Når der sker ændringer i dit liv er det vigtigt at du gennemgår dine forsikringer. Disse ændringer kan nemlig påvirke både din forsikringspræmie – altså det du betaler i forsikring –  samt den sum du forventer at blive forsikret for.

Flytning

En sådan ændring kan f.eks. være hvis du flytter. Din adresse kan nemlig påvirke din forsikringspræmie både på indboforsikring og bilforsikring. Flytter du til et mere belastet og risikofyldt område, så kan din præmie faktisk stige. Flytter du omvendt til et mindre belastet og mere sikkert område, så skal du ikke regne med at din forsikringspræmie automatisk falder. Her er det dig selv der skal gøre en indsats ved at tage fat i dit forsikringsselskab og forhandle om din  forsikringspræmie.

I et sådan tilfælde kan det være en god idé at have indhentet nogle priser fra andre forsikringsselskaber, dels så du har noget at sammenligne med og dels så du har noget at forhandle om. En af de bedste argumenter for at få en part til at gå ned i pris er, at man kan få det billigere et andet sted.

 

Sammenflytning

En anden ændring der kan ske i dit liv er hvis du flytter sammen med én. Indboforsikringen dækker f.eks. hele hustanden og på derfor skal I kun have én forsikring.

 

Familieforøgelse

Hvis du får børn er det også en ændring i dit liv, hvor du bør kigge på dine forsikringer. Dine børn er automatisk forsikret af indboforsikringen, men sammen med børnene kommer der pludselig en masse udstyr. Rigtig meget af dette udstyr fylder meget, og er svært at få inden for. Det kan f.eks. være barnevogne, klapvogne eller andet stort udstyr.

Udstyr som barnevogne og klapvogne sætter mange mennesker typisk i kælderrum, cykelkældre, redskabsskure. Her er sikkerheden ikke er lige så høj som i inde for i hjemmet. Derfor er det vigtigt at du undersøger hvad der skal til for forsikringen dækker tyveri af disse. Dækker forsikringen over hovedet? Skal de låses på en bestemt måde eller med en bestemt lås?

Sørg for at du minimum en gang om året får gennem overvejet, om der er sket ting i dit liv som gør at du skal genforhandle dine forsikringerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *