6 typer bilforsikring du skal kende inden du køber bil

Herunder ser du 6 forskellige typer af forsikringer, som du kan tegne på din bil eller personer vedrørende din bil.

Kaskoforsikring

Kaskoforsikringen dækker skader på din egen bil. Den dækker dermed hverken skader på dig, som person, eller på andre personer eller deres ejendele.

Kaskoforsikringen er frivillig at tegne, med enkelte undtagelser. Hvis du f.eks. vil låne penge i banken til at finansierer din nye bil, så kan banken stille krav om, at du tegner kasko på din bil, så banken har en sikkerhed i deres udlån.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring er lovpligtig, lige så snart du bliver bilejer. Dette skyldes, at man fra politisk side har ment, at det er den allervigtigste forsikring, da den dækker skader, som du forvolder på andre personer og deres ting.

Hvis du f.eks. kører en cyklist ned ved et uheld, og cyklisten får varige mén som følge af ulykken, så dækker din ansvarsforsikring omkostningerne i forbindelse med personens skader.

Vejhjælpsforsikring

En vejhjælpsforsikring er din garanti for, at du altid kan få hurtig hjælp, hvis du f.eks. ikke kan få din bil til at starte. Så vil dit forsikringsselskab typisk have en aftale med andre firmaer såsom Dansk Autohjælp, som så rykker hurtigt ud og hjælper dig i gang.

Førerulykkesforsikring

Førerulykkesforsikringen er aktuel, hvis du låner din bil ud til andre personer, som ikke selv har en ulykkesforsikring. Hvis du f.eks. låner din bil ud til din bror, og han ikke har en personlig ulykkesforsikring, men er så uheldig at køre galt, så dækker din førerulykkesforsikring skaderne på hans person.

Retshjælpsforsikring

Hvis du kommer ud for en tvist i forbindelse med f.eks. et færdselsuheld, og den anden person kræver erstatning fra dig, så kan du få brug for en advokat, da der eventuelt skal føres en retssag. I så fald kan din retshjælpsforsikring dække udgifterne i forbindelse med advokaten og retssagen generelt.

Udvidet glasdækningsforsikring

En udvidet glasdækningsforsikring dækker udgifter i forbindelse med stenslag, reparationer af ruder og eventuelle udskiftninger af ruder.

Der vil typisk være en selvrisiko, hvis hele ruden skal udskiftes, men i tilfælde af stenslag og lignende, som blot kræver en reparation, så kan en udvidet glasdækningsforsikring dække dette.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *