3 måder du kan få (endnu) bedre forsikringspriser på

Forsikringer er rare at have den dag uheldet er ude, men når du kigger på din betalingsservice eller dit budget, og ser hvad der rent faktisk går til forsikringer, kunne du garanteret godt tænke dig et billigere alternativ.

 

Skru selvrisikoen op

Selvrisikoen er det du selv skal betale af tabet efter f.eks. en skade eller et indbrud. Selvrisikoen trækkes først og herfra og op til værdien af det forsikrede, betales så af dit forsikringsselskab. Har du f.eks. en selvrisiko på 10.000 men får stjålet ejendele for 30.000, så betaler du selv 10.000 og dit forsikringsselskab 20.000. Bliver der kun stjålet for f.eks. 5.000 så skal du altså selv betale hele gildet.

Hvis du gerne vil have en billig indboforsikring, så skal du skrue din selvrisiko så højt op som du kan klare det. Hvis du synes det bliver mange penge så kan du evt. lave en opsparingskonto til din selvrisiko. Men har du en nogenlunde sund og fornuftig økonomi, kan du høre din bank om de vil hjælpe dig med en kassekredit eller et lille banklån, til at dække selvrisikoen hvis uheldet er ude. Det er ofte en meget billigere løsning end at skulle give pengene i forsikringspræmie.

 

Skift forsikringsselskab

Alle har en forsikring – de fleste har mange forsikringer. Men der er kun os som forsikringsselskaberne kan få som kunder. Derfor er de sultne efter at tage kunder fra hinanden og det giver konkurrencedygtige priser og ofte fordele i det øjeblik du skrifter fra det ene til det andet.

Start med at indhente tilbud fra forskellige selskaber. Det kan du nemt gøre på nettet. Når du har fået tilbuddene i hus så er det tid til at forhandle. Det gør ikke noget at du spiller dem lidt ud i mod hinanden. Assurandørerne har selvfølgelig en smertegrænse, men de er også provisionslønnet og derfor vil de gå langt for at få salget hjem.

 

 

Brug arbejdsgiverens forsikringsselskab

Hvis du har en arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring, så gå med dine kollegaer til din arbejdsgiver og spørg om ikke han vil sætte et møde i stand med forsikringsselskabet, efter arbejdstid selvfølgelig. Strategien er nu at samle både dine egne og dine kollegaers forsikringer ved samme selskab som jeres arbejdsgiver. I og med forsikringerne er samlet et sted og I går flere sammen, er der mulighed for at opnå nogle bedre samlerabatter.

Er du ikke så heldig at have en sundhedsforsikring, så bring emnet op for din arbejdsgiver og brug samme fremgangsmåde. For samler han både almindelige virksomhedsforsikringer og sundhedsforsikringer samme sted som hans medarbejdere har deres private forsikringer, vil han også kunne forhandle sig frem til nogle bedre priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *